sim only nummerbehoud

Vergelijk Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel in enkele stappen en simpel helpt je makkelijk te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je altijd de juiste optie. Bij Bel eenvoudig vind je de betere Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als KPN en Ben. Het maakt niet uit of je het voordeligste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, over het algemeen aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een abonnement zonder een nieuwe smartphone.

Bij een Sim Only contract ontvang je meestal een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de aanbieder en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige telecomprovider. Wat gebeurt er nu?

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij je huidige aanbieder levert zeker voordelen op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijen krijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwe looptijd van het contract.

De vijf voordelen van een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is aanzienlijk voordeliger dan een soortgelijk abonnement met smartphone. Bij een contract met een nieuwe telefoon ontvang je meestal kortingen op de nieuwe smartphone, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de provider het apparaat tevens terugverdienen. Je kunt daarom vaak kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse mobieltje bijdrage, hierdoor valt het abonnement altijd duurder uit. Omdat er bij een Sim Only abonnement geen nieuw apparaat zit, krijg je van de aanbieder een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een smartphone. Je huidige toestel moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij houdt in dat je mobieltje simkaarten van alle providers accepteert.

 1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope aanbieders kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefoonabonnement met mobieltje. Dat scheelt nogal.
 2. Elke maand opzegbaar: Wie een contract aangaat met smartphone , kan daar zo 2 twaalf maanden aan vastzitten. Een Sim Only abonnement is elke maand opzegbaar.
 3. Flexibel abonnement: Bij het afsluiten van een Sim Only contract heb je gegokt hoeveel je per maand belt en smst. de facto weet je het niet zo goed. Dat geeft volledig niet. Zat je er compleet naast? Dan kun je het Sim Only contract iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
 4. Kies je favoriete mobieltje : Wie een Sim Only abonnement afsluit, regelt zelf zijn smartphone. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere smartphone die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal mobiele telefoons, maar je mag uit honderden smartphones je favoriet kiezen.
 5. Je oude telefoon mag blijven: soms doet je oude toestel het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only contract compleet geen smartphone aan te schaffen. Je oude telefoon hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft ook niet. zonder simlock|simlock vrije Samsung mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk abonnement het slimste bij jou past hangt af van verscheidene delen. Zo is het cruciaal om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe over het algemeen bel je met je toestel? Vind je het cruciaal dat je razend in enkele stappen internet hebt? Of maak je de facto alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je benodigd en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens providers die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Uit welke abonnement kan ik kiezen?

  Zoals gezegd heb je bij een internet en mobiel bellen abonnement meer keuze in providers dan bij een abonnement met toestel. Dat zijn echter niet allemaal diverse aanbieders met een eigen netwerk. In ons land tellen wij officieel 4 grote providers met een eigen netwerk, namelijk:

  • KPN,
  • Vodafone,
  • T-Mobile en
  • Tele2.

  Alle andere aanbieders maken gebruik van het netwerk van een van deze Sim Only providers. Zo maakt de providers hollandsnieuwe onder meer gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare bescherming van KPN. In totaal kent dit land op dit moment twaalf verscheidene providers.

  Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

  De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere telecomaanbieder vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

  Waarom een Sim Only abonnement?

  Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verscheidene aanbieders met per maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

  Wat is een SIM-only abonnement?

  Een SIM-only abonnement, vaak aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een contract zonder een nieuwe mobieltje.

  Bij een SIM-only contract ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de provider en niet voor een smartphone. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

  Een SIM-only contract is een prima keus wanneer je al een mobiele telefoon hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only abonnement kan stukken voordeliger uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een mobieltje is opgenomen.

  Wil je wel een nieuwe mobieltje , dan is het verstandig om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel apparaat als contract worden geleverd. Dit is vooral doelmatig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

  Stap je over naar een SIM-only contract dan is het van invloed dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobieltje. Normaal gesproken is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het apparaat (als je het langer dan een kalenderjaar in je bezit hebt) kosteloos simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

  Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

  Ben je in de markt bent naar een Sim Only? Vindt hier de meest voordelige Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de aanbieders te vergelijken. Volg onze stappen om simpel en efficiënt het goedkoopste Sim Only contract te vinden en om het Sim Only abonnement vervolgens af te sluiten. Om het voordeligste Sim Only onbeperkt internet contract te kiezen moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je per maand verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je simpel je verbruik berekenen voor bijvoorbeeld de data, maar je kunt ook op je laatste factuur zien hoeveel je elke maand verbruikt bij je huidige smartphone abonnement. Op welk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het meest voordelige Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je simpel het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het goedkoopste abonnement gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en hierna kun je het Sim Only contract aan gaan bij de telecomprovider.

Scroll naar boven