sim only onbeperkt internet

Vergelijk Sim Only Aanbiedingen

Ben je op zoek naar eenSim Only-abonnement datgoed bij jou past? Belgemakkelijk helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunthier alle abonnementen in de vorm van een SimOnly vergelijken en zo maak je immer de juistekeus. Bij Beleenvoudig vind je de betere Sim Only-aanbiedingen van alle groteproviders als Vodafone en Simyo.Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-contractzoekt of een Sim Only-deal met eengrote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken: voor wie?

Sim Only is bedoeld voor degenen die aleen mobieltje hebben en die het jammer of teveel geld vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een‘los’ toestel kopen. In het verleden kreeg jede toestel ‘gratis’ of met korting. Je betaalde er echterwel degelijk helemaal voor, door het duurdere abonnement.Op het moment dat je een Sim Only abonnement afsluit,ontvang je enkel een simkaart. Die simkaart is gekoppeld aan een mobiel nummer(automatisch).

Sim Only met 4G

Als je kiest voor een databundel met 4G,raden wij aan om te kiezen voor ten minste 1000MB aan internetdata. Tenslotte is het slimmer om een watgroter contract te kiezen; mocht je perongeluk niet verbonden zijn met WiFi, ga je alsimpel buiten je bundel. Met 3Ginternet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat jeniet met WiFi verbonden bent.

Een aantal Sim Only aanbieders bieden hun gebruikers ookde mogelijkheid om per maand een 4G bundel teactiveren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabielermobiel internet. Als je supersimpel internet op de mobiel wilt, kun je ditzelf activeren. Dit kost in de regelzo’n €vijf extra per maand. Deze extra optie looptin de regel automatisch door, behalve als jehet voor de nieuwe maand weer deactiveert.

De 5voordelen van een Sim Only abonnement

Het is duidelijk dat een Sim Only abonnement meerderepluspunten heeft ten opzichte van een traditioneel contract en prepaid. Een Sim Only abonnement isook een goed alternatief als je niet iederecontractduur van Mobielabonnement wilt wisselen of als je nog tevreden bent met je huidigesmartphone. Met Sim Onlyprofiteer je van een veel lager per maand bedrag datje kwijt bent voor je smartphone gebruik.

Als je altijd eenabonnement hebt gehad in combinatie met de nieuwstesmartphones, kan het kiezen voor Sim Only ook eenslimmekeuzemogelijkheid zijn. Op het moment databonnement afgelopen is en je een toestel hebtdie welbeschouwd nog primawerkt, kun je deze blijven gebruiken voor een veel lagerekostprijs per maand.

Hier staan de pluspunten van een Sim Only abonnement op eenrijtje:

  • Lage prijs per maand; het kan de helft van de maandelijkse kosten schelen ten opzichte van een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon
  • Bijna alle telecomprovider leveren een 3-in-1 simkaart, je simkaart knippen is nooit nodig
  • Veel mogelijkheden voor Sim Only met 4G internet
  • Veel mogelijkheden in de samenstelling van je contract (belminuten, sms’jes, internetdata)
  • Gebruik blijven maken van je huidige telefoon voor een veel voordeliger bedrag per maand

zonder simlock|simlock vrije doorsnee smartphone } benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de telecomprovider waarbij het smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk internet en mobiel bellen abonnement het slimste bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van invloed om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het doorslaggevend dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder mobiele telefoon dat je benodigd en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een contract zonder smartphone van 24 maanden afsluit.}

Op welk moment kan ik overstappen?

Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij eenelke maand of een jaarlijkscontract heeft. Bij SimOnly providers kunnen abonnees in de regel elke maand overstappen. Deduur van het contract is meestal 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

Bellers kunnen 2 maanden voor het einde van hethuidige contract de overstap naar een anderetelecomprovider regelen. Het nieuweabonnement gaat dan in, als het oude is afgelopen.

Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

Voor het vinden van een nieuwabonnement, maakt de telecomaanbiederkosten. De meeste providers brengen die kosten bij denieuwe abonnee in rekening. Enkeleaanbieders verrekenen die kosten met de eerstemaand, derden laten de aansluitkostenapart betalen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna)is afgelopen, kun je doen wat jewilt. Je kunt overstappen naar een anderetelecomprovider, of juist verlengen bijje huidige telecomprovider. Zorg er welvoor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigentelecomprovider kan stilzwijgendverlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen,waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwcontract aan met in de regeltevens nieuwe lagere tarieven.

Stap je over vanprovider, dan wil jenatuurlijk wel je bestaande 06-nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, enderhalve kun je bij alleproviders zonder extrakosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwetelecomprovider zal dithelemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidigecontract op en laten je weten op welk moment je nummerimmers naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud tenhoogste 2 maanden voor het einde van je huidige contractaanvraagt.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formatenSIM-kaarten. De eerste smartphones haddeneen SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIMdanwel degewoneSIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met eenformaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleinerals gevolg van de telkens kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere mobiele telefoons, terwijl nieuwemodellen het meest gebruik maken van Nano-SIMkaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel meteen ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieverompslomp op en gedoe met onder meerkaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grotesimkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf deoplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen.Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3ordinaireformaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uitdrukken.

Geld besparen door een Sim Onlyinternet abonnement te verlengen

Wil je besparen opje maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verlengdan je mobiele telefoon contract in de vormvan een Sim Only. Eenabonnementsverlenging in de vorm van een SimOnly abonnement bij je huidigetelecomaanbieder zal alefficiënt enkele euro’s tottientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van jesmartphonecontract is gebondenaan van je provider. Niet alle aanbieders hanteren 3 maand voor afloopvan het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Hetverlengen van je telefoon abonnement kantevens nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van jecontract datum. Controleer wanneer jecontract eindigt bij jetelecomaanbieder en sluitlinearecta een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van jesmartphonecontract gaat pas in vanaf het moment dat deovereenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven