sim only onbeperkt internet

Vergelijk Sim Only Aanbiedingen

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel gemakkelijk helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste keus. Bij Bel eenvoudig vind je de betere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Simyo. Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken: voor wie?

Sim Only is bedoeld voor degenen die al een mobieltje hebben en die het jammer of te veel geld vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een ‘los’ toestel kopen. In het verleden kreeg je de toestel ‘gratis’ of met korting. Je betaalde er echter wel degelijk helemaal voor, door het duurdere abonnement. Op het moment dat je een Sim Only abonnement afsluit, ontvang je enkel een simkaart. Die simkaart is gekoppeld aan een mobiel nummer (automatisch).

Sim Only met 4G

Als je kiest voor een databundel met 4G, raden wij aan om te kiezen voor ten minste 1000MB aan internetdata. Tenslotte is het slimmer om een wat groter contract te kiezen; mocht je per ongeluk niet verbonden zijn met WiFi, ga je al simpel buiten je bundel. Met 3G internet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat je niet met WiFi verbonden bent.

Een aantal Sim Only aanbieders bieden hun gebruikers ook de mogelijkheid om per maand een 4G bundel te activeren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabieler mobiel internet. Als je supersimpel internet op de mobiel wilt, kun je dit zelf activeren. Dit kost in de regel zo’n €vijf extra per maand. Deze extra optie loopt in de regel automatisch door, behalve als je het voor de nieuwe maand weer deactiveert.

De 5 voordelen van een Sim Only abonnement

Het is duidelijk dat een Sim Only abonnement meerdere pluspunten heeft ten opzichte van een traditioneel contract en prepaid. Een Sim Only abonnement is ook een goed alternatief als je niet iedere contractduur van Mobiel abonnement wilt wisselen of als je nog tevreden bent met je huidige smartphone. Met Sim Only profiteer je van een veel lager per maand bedrag dat je kwijt bent voor je smartphone gebruik.

Als je altijd een abonnement hebt gehad in combinatie met de nieuwste smartphones, kan het kiezen voor Sim Only ook een slimme keuzemogelijkheid zijn. Op het moment dat abonnement afgelopen is en je een toestel hebt die welbeschouwd nog prima werkt, kun je deze blijven gebruiken voor een veel lagere kostprijs per maand.

Hier staan de pluspunten van een Sim Only abonnement op een rijtje:

  • Lage prijs per maand; het kan de helft van de maandelijkse kosten schelen ten opzichte van een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon
  • Bijna alle telecomprovider leveren een 3-in-1 simkaart, je simkaart knippen is nooit nodig
  • Veel mogelijkheden voor Sim Only met 4G internet
  • Veel mogelijkheden in de samenstelling van je contract (belminuten, sms’jes, internetdata)
  • Gebruik blijven maken van je huidige telefoon voor een veel voordeliger bedrag per maand

zonder simlock|simlock vrije doorsnee smartphone } benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de telecomprovider waarbij het smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk internet en mobiel bellen abonnement het slimste bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van invloed om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het doorslaggevend dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder mobiele telefoon dat je benodigd en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een contract zonder smartphone van 24 maanden afsluit.}

Op welk moment kan ik overstappen?

Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij een elke maand of een jaarlijks contract heeft. Bij Sim Only providers kunnen abonnees in de regel elke maand overstappen. De duur van het contract is meestal 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

Bellers kunnen 2 maanden voor het einde van het huidige contract de overstap naar een andere telecomprovider regelen. Het nieuwe abonnement gaat dan in, als het oude is afgelopen.

Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de telecomaanbieder kosten. De meeste providers brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Enkele aanbieders verrekenen die kosten met de eerste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomprovider, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigen telecomprovider kan stilzwijgend verlengen erg duur zijn. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met in de regel tevens nieuwe lagere tarieven.

Stap je over van provider, dan wil je natuurlijk wel je bestaande 06-nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en derhalve kun je bij alle providers zonder extra kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomprovider zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer immers naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobieltje ?

Er bestaan verschillende formaten SIM-kaarten. De eerste smartphones hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de gewone SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere mobiele telefoons, terwijl nieuwe modellen het meest gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder meer kaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 ordinaire formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

Geld besparen door een Sim Only internet abonnement te verlengen

Wil je besparen op je maandelijkse onkosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobiele telefoon contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only abonnement bij je huidige telecomaanbieder zal al efficiënt enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphonecontract is gebonden aan van je provider. Niet alle aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je telefoon abonnement kan tevens nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer wanneer je contract eindigt bij je telecomaanbieder en sluit linea recta een voordelig Sim Only abonnement af. De verlenging van je smartphonecontract gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven