sim only

Vergelijk Mobiel Abonnement Sim Only

Vind u het lastig kiezen?Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u demeest goedkope abonnementen. Ustelt zelf het contract samen en u kiest zelf detelecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij debeste aanbieders enuitstekende service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in datzij zelf een mobiele telefoonaanschaffen en daar een SimOnly contract bij aankopen, of datklanten eerst voor een contract mettoestel kiezen en na de duur van hetcontract overstappen op SimOnly omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een SimOnly contract kun je zelf je toestelkiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van detelecomaanbieder. Dit heeft 2 grotevoordelen:

 • Je contract is veelvoordeliger
 • Je kunt zelf kiezen welkesmartphone je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Goedkoopste Sim Only

  Sim Onlyabonnementen zijn erg goedkoop. De goedkoopste Sim Onlyabonnementen zijn af te sluiten voor €2,50 per maand.Hiervoor krijg je een beperkte collectiebelminuten, sms’jes en internetdata.

  Of je nou kiest voor een beperkt Sim Only abonnement of een uitgebreid contractmet belminuten, sms’jes en onbeperkt internet: op dezewebsite kun je Sim Onlyvergelijken zodat je een goedkope SimOnly vindt die bij jou past.een mobile device zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst verkregen is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk Sim Only abonnement het betere bij jou past hangt af van verscheidene dingen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je telefoon? Vind je het cruciaal dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type contract zonder mobieltje dat je benodigd en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een contract zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

  Welke simkaarten zijn er?

  Er zijn 3 formaten simkaarten: hetalgemeneformaat, micro sim en nano sim. Hetgebruikelijkeformaat werd vooral vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruikenmobiel bellen bedrijven hetformaat nog nauwelijks. De meeste telefoons hebben nu eenaansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste smartphones gebruiken een nano simkaart.

  De meeste SimOnly providers leveren de simkaart op alle formaten. Dekoper van het abonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

  Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

  4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op demobiele telefoon. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker ten hoogste 8Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleenop nieuwere mobiele telefoons, terwijl 3G op veruit demeeste telefoons werkt.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande overeenkomst (bijna)is afgelopen, kun je gaan en staan waar jewilt. Je kunt overstappen naar een anderetelecomaanbieder, of juist verlengen bijje huidige telecomaanbieder. Zorg er welvoor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee eennieuw contract afsluit. Want ook bij je eigentelecomprovider kan stilzwijgendverlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen,en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwcontract aan met vaakook nieuwe betere tarieven.

  Stap je over vantelecomaanbieder, dan wil jenatuurlijk wel je bestaande mobielenummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, endientengevolge kun je bij alleproviders kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuweprovider zal dithelemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidigeovereenkomst op en laten je weten op welk moment je nummertochook naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal twee maanden voor het einde van je huidige overeenkomstaanvraagt.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

  Er bestaan verscheidene formatenSIM-kaarten. De 1ste smartphones haddeneen SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIMdanwel destandaardSIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met eenformaat van 25 x 15 mm. Deze vind je ook terug in oudere mobieltjes.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleinerals gevolg van de telkens kleiner wordende mobieletelefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieletelefoons. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere smartphones, terwijl nieuwetypen erg veel gebruik maken van Nano-SIMkaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel meteen ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieverompslomp op en gedoe met onder anderekaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grotesimkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf deoplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen.Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle driestandaardformaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uitdrukken.

  Geld overhouden door een Sim Onlyinternet contract te verlengen

  Wil je geld overhouden opje maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verlengdan je smartphone abonnement in de vormvan een Sim Only. Eenabonnementsverlenging in de vorm van een SimOnly contract bij je huidigeprovider zal alsimpel enkele euro’s tottientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van jetelefooncontract is afhankelijk van je provider. Sommige providers hanteren 3 maand voor afloopvan het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Hetverlengen van je toestel contract kanook nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van jecontract datum. Controleer op welk moment jecontract stopt bij jeprovider en sluitspoorslags een voordelig Sim Only contract af. De verlenging van jetelefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat deovereenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven