sim only

Vergelijk Mobiel Abonnement Sim Only

Vind u het lastig kiezen? Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de beste aanbieders en uitstekende service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobiele telefoon aanschaffen en daar een Sim Only contract bij aankopen, of dat klanten eerst voor een contract met toestel kiezen en na de duur van het contract overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je toestel kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomaanbieder. Dit heeft 2 grote voordelen:

 • Je contract is veel voordeliger
 • Je kunt zelf kiezen welke smartphone je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Goedkoopste Sim Only

  Sim Only abonnementen zijn erg goedkoop. De goedkoopste Sim Only abonnementen zijn af te sluiten voor €2,50 per maand. Hiervoor krijg je een beperkte collectie belminuten, sms’jes en internetdata.

  Of je nou kiest voor een beperkt Sim Only abonnement of een uitgebreid contract met belminuten, sms’jes en onbeperkt internet: op deze website kun je Sim Only vergelijken zodat je een goedkope Sim Only vindt die bij jou past.een mobile device zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst verkregen is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het mobiele telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat over het algemeen dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Welk Sim Only abonnement het betere bij jou past hangt af van verscheidene dingen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je telefoon? Vind je het cruciaal dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type contract zonder mobieltje dat je benodigd en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een contract zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

  Welke simkaarten zijn er?

  Er zijn 3 formaten simkaarten: het algemene formaat, micro sim en nano sim. Het gebruikelijke formaat werd vooral vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken mobiel bellen bedrijven het formaat nog nauwelijks. De meeste telefoons hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste smartphones gebruiken een nano simkaart.

  De meeste Sim Only providers leveren de simkaart op alle formaten. De koper van het abonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

  Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

  4G is een nieuwere techniek voor internetverbinding op de mobiele telefoon. 3G en 4G verschillen ook in de snelheid: bij 3G kan de gebruiker ten hoogste 8 Mbit per seconde gebruiken. Bij 4G is dat 150 Mbit per seconde. 4G werkt alleen op nieuwere mobiele telefoons, terwijl 3G op veruit de meeste telefoons werkt.

  Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

  Als je bestaande overeenkomst (bijna) is afgelopen, kun je gaan en staan waar je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomaanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomaanbieder. Zorg er wel voor dat je jouw contract actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen telecomprovider kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met vaak ook nieuwe betere tarieven.

  Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je natuurlijk wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en dientengevolge kun je bij alle providers kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe provider zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer toch ook naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal twee maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

  Er bestaan verscheidene formaten SIM-kaarten. De 1ste smartphones hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de standaard SIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je ook terug in oudere mobieltjes.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de telkens kleiner wordende mobiele telefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobiele telefoons. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere smartphones, terwijl nieuwe typen erg veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel met een ander formaat simkaart leverde daardoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder andere kaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie standaard formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

  Geld overhouden door een Sim Only internet contract te verlengen

  Wil je geld overhouden op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je smartphone abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige provider zal al simpel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je telefooncontract is afhankelijk van je provider. Sommige providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel contract kan ook nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer op welk moment je contract stopt bij je provider en sluit spoorslags een voordelig Sim Only contract af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven