t mobile sim only

Sim Only Vergelijken Abonnement

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel gemakkelijk helpt je simpel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je altijd de juiste keus. Bij Bel simpel vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als Vodafone en Simyo. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is Sim Only?

Als je een contract in combinatie met een smartphone hebt gekocht zijn de mobiele aanbieders na één jaar verplicht om kosteloos de simlock eraf te halen. Binnen het 1ste kalenderjaar kan er een bedrag gevraagd worden om de toestel simlock vrij te maken. Tevens als je op een later moment je mobiele telefoon wilt verkopen is het handig om een simlockvrije telefoon te hebben, simlockvrije telefoons verkopen namelijk een stuk beter!

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het slim om een los Sim Only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

Aanschaf van een Sim Only contract heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

 • Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
 • Kies voor een korte looptijd, dan kun je snel overstappen als een andere partij een goedkoper contract aanbiedt.

  De vijf voordelen van een Sim Only abonnement

  Een Sim Only abonnement is aanzienlijk voordeliger dan een soortgelijk contract met telefoon. Bij een abonnement met een nieuwe smartphone ontvang je vaak kortingen op de nieuwe telefoon, en maar weinig korting op het abonnement. Bovendien moet de aanbieder het apparaat tevens terugverdienen. Je kunt daarom meestal kiezen uit een eenmalige bijdrage of een maandelijkse mobieltje bijdrage, hierdoor valt het contract te allen tijde duurder uit. Omdat er bij een Sim Only contract geen nieuw apparaat zit, krijg je van de telecomaanbieder een extra korting op de maandelijkse kosten, hierdoor zijn de maandlasten aanzienlijk lager. De korting loopt soms op tot de helft van het normale tarief bij hetzelfde abonnement in combinatie met een mobiele telefoon. Je huidige apparaat moet wel simlockvrij zijn. Simlockvrij betekent dat je mobiele telefoon simkaarten van alle aanbieders accepteert.

  1. Lage abonnementskosten: Sim Only abonnementen van goedkope aanbieders kunnen tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefooncontract met smartphone. Dat scheelt nogal.
  2. Elke maand opzegbaar: Wie een abonnement aangaat met mobieltje , kan daar zo 2 jaar aan vastzitten. Een Sim Only abonnement is elke maand opzegbaar.
  3. Flexibel abonnement: Bij het aan gaan van een Sim Only abonnement heb je gegokt hoeveel je elke maand belt en smst. inderdaad weet je het niet zo goed. Dat geeft helemaal niet. Zat je er compleet naast? Dan kun je het Sim Only abonnement iedere maand omlaag of omhoog bijstellen.
  4. Kies je favoriete smartphone : Wie een Sim Only contract afsluit, regelt zelf zijn telefoon. En het leuke is, je kunt kiezen uit iedere toestel die je in de winkel maar kunt vinden (weliswaar simlockvrij). Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt aantal smartphones, maar je mag uit honderden telefoons je favoriet kiezen.
  5. Je oude toestel mag blijven: mogelijkerwijs doet je oude telefoon het nog prima. Dan hoef je bij je nieuwe Sim Only abonnement volledig geen smartphone aan te schaffen. Je oude smartphone hoeft geen stof te vangen en weggooien hoeft tevens niet. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aanschaffen.

   Kies het juiste Sim Only abonnement

   Welk abonnement het goedkopere bij jou past hangt af van diverse dingen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe over het algemeen bel je met je telefoon? Vind je het doorslaggevend dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je inderdaad alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je benodigd en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.|

   Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

   Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens providers die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit.}

   Welke simkaarten zijn er?

   Er zijn 3 formaten simkaarten: het algemene formaat, micro sim en nano sim. Het gangbare formaat werd met name vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken mobiel bellen bedrijven het formaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste mobieltjes gebruiken een nano simkaart.

   De meeste Sim Only aanbieders leveren de simkaart op alle formaten. De klant van het internet en mobiel bellen abonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

   Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

   De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere provider vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

   Waarom Sim Only vergelijken?

   Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

   Besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in ons land het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomproviders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuzemogelijkheid voor een Sim Only.

   Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keuze maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumenten overbodige onkosten te uitsparen, zodat we onbekommerd met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige aanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je je contractuele verplichtingen van je ‘oude’ contract volledig bent nagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige provider of met de partij waarbij je het Sim Only contract gaat afsluiten, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only contract dat je hebt geselecteerd.

Hierna zal je Sim Only abonnement ingaan op het moment dat je ‘oude’ abonnement eindigt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaande ook regelen door in te loggen op de pagina van je huidige provider. Wel zo gemakkelijk.

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij je huidige provider levert zeker pluspunten op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijen krijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwe duur van het contract.

Hoe kan een Sim Only internet abonnement verlengd worden?

Bij het verlengen van je smartphoneabonnement kun je kiezen om je Sim Only abonnement met 1 jaar of met twee jaar te verlengen. Enkele providers bieden je zelfs de mogelijkheid aan om elke maand te verlengen. De keuze tussen deze drie mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat op welk moment je een Sim Only abonnement voor langere tijd aangaat je goedkoper uit bent dan op welk moment je kiest voor verlenging van 1 twaalf maanden of maandelijks. Het grote gewin bij het verlengen met 1 kalenderjaar is dat je over 12 maand kunt kijken of het smartphonecontract nog past bij je wensen en mocht je apparaat niet meer naar behoren werken dan kun je het abonnement tevens verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll naar boven