sim only

Sim Only Tarieven Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij assisteren u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de meest voordelige abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de provider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de betere providers en uitstekende service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobieltje aanschaffen en daar een Sim Only contract bij aanschaffen, of dat consumenten eerst voor een contract met telefoon kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun smartphone nog goed genoeg vinden.

Maar dan zijn we er nog niet. Er zijn namelijk meer dan 10 verschillende Sim Only telecomaanbieders. Nu kun je die één voor één langsgaan en alle prijzen vergelijken, maar dat kost erg veel tijd. Deze site neemt dat werk uit handen en laat je in een easy overzicht terstond zien welk contract het voordeligst is voor jou.

Stel zelf uw abonnement samen, de mogelijkheid is volledig aan u.

 • Sim Only alleen bellen
 • Sim Only bellen en sms’en
 • Sim Only bellen, sms’en en internet

  Sim Only met 4G

  Als je kiest voor een databundel met 4G, raden wij aan om te kiezen voor op zijn minst 1000MB aan internetdata. Immers is het slimmer om een wat groter abonnement te kiezen; mocht je per ongeluk niet verbonden zijn met WiFi, ga je al snel buiten je bundel. Met 3G internet is het kwaliteitsverschil groter, dus dan heb je sneller door dat je niet met WiFi verbonden bent.

  Een aantal Sim Only providers bieden hun gebruikers ook de optie om elke maand een 4G bundel te activeren zodat zij kunnen profiteren van sneller en stabieler mobiel internet. Als je supersnel internet op de mobiel wilt, kun je dit zelf activeren. Dit kost meestal zo’n €vijf extra per maand. Deze extra keuze loopt over het algemeen automatisch door, behalve als je het voor de nieuwe maand weer deactiveert.

  Waarom is een Sim Only abonnement een voordeligere keus?

  Het verschil in de prijs bij een Sim Only contract zit hem volledig in het ontbreken van de smartphone . Bij een simpele abonnement met mobiele telefoon betaal je jouw jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je contract bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon bepalen dat je na de contractduur je smartphone helemaal hebt afbetaald. Je betaalt je smartphone dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze lasten bij een Sim Only contract niet hebt, worden je maandelijkse onkosten veel lager. zonder simlock|simlock vrije Samsung mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Om te bepalen welk contract zonder mobieltje voor jou het betere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook providers die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een contract zonder mobiele telefoon van 24 maanden afsluit.}

  Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

  Er bestaan providers die ongelimiteerd bellen, sms’en en internetten aanbieden tegen een vaste prijs. Vodafone en simpel bieden al de mogelijkheid tot ongelimiteerd bellen en sms’en. Robin Mobile biedt tevens naast ongelimiteerd bellen en sms’en tevens ongelimiteerd internetten aan.

  Waarom betaal ik de eerste maand meer?

  Voor het aan gaan van een nieuw abonnement, maakt de telecomaanbieder kosten. De meeste providers brengen die kosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Sommige providers verrekenen die kosten met de 1ste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

  Waarom Sim Only vergelijken?

  Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van Nederland. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

  Uitsparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in dit land het aanbod van maarliefst 15 netwerk providers. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je mogelijkheid voor een Sim Only.

  Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele aanbiedingen. Zo kun jij weloverwogen een mogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten onnodige kosten te besparen, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.

  Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

  Er bestaan diverse formaten SIM-kaarten. De 1ste smartphones hadden een SIM-kaart van het formaat van een creditcard 85 x 54 mm), de Full-size SIM danwel de simpele SIM.

  De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je vooral terug in oudere mobiele telefoons.

  Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

  Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen vrijwel altijd wel in oudere mobiele telefoons, terwijl nieuwe modellen erg veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe smartphone met een ander formaat simkaart leverde hierdoor veel administratieve rompslomp op en gedoe met onder meer kaarthoudertjes en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de providers tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle drie doorsnee formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

  Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

  SIM-only abonnementen worden aangeboden door diverse telecomaanbieders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele telecomaanbieders, tevens wel MVNO’s genoemd.

  Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. gewoonlijk bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomaanbieder. dit land kent 4 netwerk aanbieders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

  Een virtuele provider wordt over het algemeen afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk aanbieder. MVNO’s richten zich het meest op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in dit land. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll naar boven