sim only nummerbehoud

Sim Only Onbeperkt Bellen Vergelijken

Vind u het lastig kiezen?Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van deze site vergelijkt u demeest goedkope abonnementen. Ustelt zelf het abonnement samen en u kiest zelf deprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij debeste providers enuitstekende service.

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Onlyabonnement betaalt u alleen de onkosten voor uw abonnement.Op welk moment u een contract mettelefoon afsluit, betaalt u terstond de kosten voor de telefoon. Meteen Sim Only abonnementbent u meestalgoedkoper uit, dat zult u al efficiënt zien bij het Sim Onlyvergelijken. U kiest zelf een toestel en koopt dit los, of u bentnog in het bezit van een (simlock vrij) mobieletelefoon.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn smartphone ?

Er bestaan verschillende formatenSIM-kaarten. De eerste mobieltjes haddeneen SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-sizeSIM danwel de gewoneSIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met eenformaat van 25 x 15 mm. Deze vind je ook terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleinerals gevolg van de continu kleiner wordende smartphones. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle smartphones. Micro-SIM kaarten passen in deregel wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwemodellen veelal gebruik maken van Nano-SIMkaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe telefoon meteen ander type simkaart leverde hierdoor veel gedoe op engedoe met onder andere kaarthoudertjes/kaartvergroters enhet zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden deproviders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis)kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebtgekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waaralle 3algemeneformaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uitdrukken.

Goedkoopste Sim Only

Sim Onlyabonnementen zijn erg goedkoop. De goedkoopste Sim Onlyabonnementen zijn aan te gaan voor €2,50 per maand.Hiervoor krijg je een beperkte clusterbelminuten, sms’jes en internetdata.

Of je nou kiest voor een beperkt Sim Only contract of een uitgebreid abonnementmet belminuten, sms’jes en onbeperkt internet: op onzewebsite kun je Sim Onlyvergelijken zodat je een goedkope SimOnly vindt die bij jou past.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige mobieltje als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige mobieltje kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou aankopen met een telecomabonnement is een abonnement kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan met name slim voor de afnemer die per direct een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije doorsnee mobiele telefoon } benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomprovider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk Sim Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het van invloed om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je de facto alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type Sim Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook mobiel bellen bedrijven die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

Wat is het verschil tussen een abonnement en Sim Only?

Bij een Sim Onlycontract neemt de beller geentelefoon af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staanalleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. Deafnemer van het telecomabonnement, moet zelf een smartphone regelen.

Bij een toestel met abonnement, geldteen maandelijkse prijs, waarbij de smartphone , belminuten, sms’jes en dataverkeerbij de prijs zijn inbegrepen.

Wat voor smartphonecontract sluit jij af?

Veel mobiele telefoon gebruikerskomen meestal voor een dilemma te staanals ze hun telecomovereenkomst kunnenverlengen. Gaan ze door met de huidige provider of stappen ze over?De optie hangt meestal van meer dan één factorenaf. Denk onder meer aan de maandelijkse kosten, devoorwaarden en depremie voor een mobieletelefoon. Om hier antwoorden op te krijgen is grondresearch voor nodig. Dat kost meestal veeltijd, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jouproberen op weg te helpen door de grote verschillen inkaart te brengen tussen een abonnement met mobiele telefoonen een Sim Only abonnement.

Sim Only abonnement

Als iemand aan SimOnly hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage kosten iederemaand. Dit is ook de reden dat veel mensenoverstappen en kiezen voor een Sim Onlyabonnement. Voor een aantal euro maandelijks zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veelaanbieders merken tevens op dat Sim Only steeds populairder wordt en gaandaardoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms helevoordelige telefoonabonnementengedekt om mobieltjegebruikers te lokken. Dit heeft natuurlijkveel invloed op de mogelijkheid van detelecomprovider. Echter moet eengebruiker tevens kijken naar het contractduur en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only aanbieder isdat heel flexibel, maar uiteindelijk kunnen daar ookverschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondigresearch wat een ieder te bieden heeftalvorens je eenmogelijkheid maakt.

Contract met een mobiele telefoon

Waar voorheen de abonnementen met mobieletelefoon erg populair waren, zo is het tegenwoordig eenstuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel consumentenin de regel voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestiewinnen van een contract met mobieltje. Hoewel je bij deze abonnementssoort een gratis smartphone krijgt, hebben veel consumentengeen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat eenieder continu zuiniger met hun mobieltje om, dus is dekeuze voor een nieuw mobieltje isgeen trigger meer om voor een duurder contract te gaan. Wij wensenje veel succes met de optie voorhet volgende telefoonabonnement.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande abonnement (bijna)is afgelopen, kun je gaan en staan waar jewilt. Je kunt overstappen naar een andereprovider, of juist verlengen bijje huidige telecomprovider. Zorg er welvoor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigentelecomaanbieder kan stilzwijgendverlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen,waarmee je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwabonnement aan met in de regelook nieuwe actie)tarieven.

Stap je over vanprovider, dan wil jevanzelfsprekend wel je bestaande mobielenummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, enbijgevolg kun je bij alleproviders voor niks gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwetelecomprovider zal dithelemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidigecontract op en laten je weten op welk moment je nummerimmers naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud tenhoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomstaanvraagt.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidigetelecomprovider. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw SimOnly abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je jecontractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bentnagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen metje huidige telecomaanbieder of met departij waarbij je het Sim Onlyabonnement gaat aan gaan, om door te geven dat jewilt overstappen naar het Sim Onlycontract dat je hebt geselecteerd.

Vervolgens zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’abonnement afloopt met een maximum van 30 dagen naafloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waaropje doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste aanbieders kun je bovenstaandeook regelen door in te loggen op de pagina van je huidigeprovider. Wel zoeenvoudig.

Overstappen naar een SimOnly contract bij je huidigetelecomprovider levert zeker voordelenop. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijenkrijg je tevens korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwegeldigheid van het contract.

Overstappen naar een nieuwetelecomaanbieder

Al je een Sim Onlycontract afsluit bij eentelecomaanbieder waarbij je nog geenconsument bent dan kun je bij de meeste aanbieders gebruikmaken van een overstap service. Met deze service hoef jezelf niets te regelenen verloopt het overstappen naar het goedkoopste Sim Onlycontract zonder problemen. Je SimOnly aanbieder regelt dan voorjou al het papierwerk wat erbij komt kijken om van de ene naar de anderetelecomprovider over te stappen.Tevens als je gebruik wilt maken van nummerbehoud kun je ditkiezen en je Sim Onlytelecomaanbieder regelt dat je een Sim Only abonnement krijgtmet je huidige smartphone nummer. Het enige wat jenog hoeft aan te geven aan je nieuweaanbieder zijn je persoonlijkegegevens, je huidige mobiele nummer en welke simkaart je wenst tebekomen. Wanneer alles isgeregeld ontvang je binnen enkele dagen een Sim Only starterspakket thuis van je nieuweaanbieder. Stop deverwerven simkart in je simlock vrije mobieltje en je kunt terstond gebruik maken van je goedkope Sim Only abonnement!

Scroll naar boven