sim only nummerbehoud

Sim Only Goedkoop Vergelijk

Vind u het lastig kiezen? Wij begeleiden u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de meest goedkope abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomaanbieder. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de goedkopere providers en handige service.

Sim Only vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobieltje aankopen en daar een Sim Only abonnement bij kopen, of dat mensen eerst voor een contract met telefoon kiezen en na de duur van het abonnement overstappen op Sim Only omdat zij hun toestel nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je telefoon kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomprovider. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je contract is veel voordeliger
 • Je kunt zelf kiezen welke smartphone je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

  Heb je nog een goed werkende mobieltje waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse smartphone aan te schaffen, dan is het gewenst om een los Sim Only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

  Aanschaf van een Sim Only abonnement heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief mobieltje.

  • Je kunt aanzienlijk uitsparen op de kosten.
  • Kies voor een korte looptijd, dan kun je in enkele stappen overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.

   Voorbeeld berekening

   We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per 12 maanden. Bij een contract zonder mobiele telefoon kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, op welk moment je de Samsung mobiele telefoon los zou aankopen met een telefonie abonnement is een contract kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan ook slim voor de afnemer die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te aanschaffen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobieltje oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk houdt in dat in de regel dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

   Kies het juiste Sim Only abonnement

   Om te bepalen welk Sim Only abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is waarschijnlijk sufficient om een zicht te krijgen in je verbruik.|

   Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

   Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste mobiele telefonie bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het abonnement te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een abonnement zonder mobieltje van 24 maanden afsluit.}

   Wanneer kan ik overstappen?

   Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij een per maand of een jaarlijks contract heeft. Bij Sim Only providers kunnen abonnees in de regel elke maand overstappen. De contractduur is meestal 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

   Bellers kunnen 2 maanden voor het einde van het huidige overeenkomst de overstap naar een andere provider regelen. Het nieuwe abonnement gaat dan in, als het oude is afgelopen.

   Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

   De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere provider vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

   Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

   Als je bestaande abonnement (bijna) is afgelopen, kun je overstappen naar wie je wilt. Je kunt overstappen naar een andere telecomaanbieder, of juist verlengen bij je huidige telecomprovider. Zorg er wel voor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw abonnement afsluit. Want tevens bij je eigen telecomaanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw contract aan met in de regel ook nieuwe actie)tarieven.

   Stap je over van provider, dan wil je natuurlijk wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, en derhalve kun je bij alle providers zonder kosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe aanbieder zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige overeenkomst op en laten je weten op welk moment je nummer op de keper beschouwd naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste 2 maanden voor het einde van je huidige overeenkomst aanvraagt.

   Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

   Loopt de contractperiode van je abonnement op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het gewenst om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze wijze bespaar je de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobiele telefoon.

   Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede manier om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de reeks data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

   Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomaanbieder. Bij een contract inclusief smartphone teken je een overeenkomst voor 1 of 2 12 maanden. Sinds kort kun je tevens hier bij enkele partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het toestel in 1 maal afbetalen als je opzegt.

   Stel dat je per slot van rekening een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelf een losse smartphone kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in 1 maal moet betalen.

   Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

   Ben je zoekt naar een Sim Only? Vindt hier de goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door de providers te vergelijken. Volg onze stappen om snel en snel het voordeligste Sim Only abonnement te vinden en om het Sim Only abonnement hierna af te sluiten. Om het voordeligste Sim Only onbeperkt internet contract te kiezen moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel je maandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en aan data. Op het internet kun je makkelijk je verbruik berekenen voor bijvoorbeeld de data, maar je kunt tevens op je laatste factuur zien hoeveel je maandelijks verbruikt bij je huidige mobieltje abonnement. Wanneer je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar het voordeligste Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onze vergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt je eenvoudig het Sim Only abonnement dat bij jou past. Heb je het meest voordelige abonnement gevonden dan kun je de Sim Only aanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only contract vinden bij de aanbieder.

Scroll naar boven