sim only onbeperkt internet

Sim Only Abonnementen Met Internet Vergelijken

Ben je op zoek naar eenSim Only-contract datgoed bij jou past? Beleenvoudig helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunthier alle abonnementen in de vorm van een SimOnly vergelijken en zo maak je altijd de juisteoptie. Bij Belgemakkelijk vind je de slimste Sim Only-aanbiedingen van alle groteproviders als Vodafone en Simpel.Het maakt niet uit of je het voordeligste Sim Only-contractzoekt of een Sim Only-deal met eengrote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken: voor wie?

Sim Only is bedoeld voor degenen die aleen smartphone hebben en die het jammer of teduur vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt tevens een‘los’ apparaat kopen. In het verleden kreeg jede toestel ‘gratis’ of met korting. Je betaalde er echterwel degelijk volledig voor, door het duurdere abonnement.Als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallenop het moment van de overstap. De provider in kwestie laat wetenop welk moment je nummer overgezet gaat worden. Is dat zoverof wil je een nieuw nummer dan kun de nieuwe simkaart plaatsen in eensimlockvrij mobieletelefoon.

Pluspunten Sim Only maandelijks opzegbaar

Wat zijn de voordelen van eenelke maand opzegbaar Sim Only abonnement?

Met een elke maand opzegbaar Sim Only abonnement heb jealle vrijheid om je overeenkomst per maandop te zeggen. Tevens ben je erg flexibel. Je kunt namelijk elke maand jebundels aanpassen, omhoog of omlaag. Momenteel zijn er 5telecomaanbieders die per maand opzegbare Sim Only abonnementen aanbieden: Ben,KPN, Robin mobile, Tele2 en Youfone.

Houd er wel rekening mee dat een Sim Only per maand opzegbaarcontract gemiddeld € 1,- maandelijksextra kost ten opzichte van een 1 jarig of 2 jarig contract.

Simlockvrije smartphone

Ook is een gewone smartphone zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van het mobiele telefoon afhalen. In de praktijk houdt in dat over het algemeen dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de reeks wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan op welk moment je een contract zonder mobiele telefoon van 24 maanden afsluit.}

Hoe kun je het betere Sim Only aanbiedersvergelijken?

Het bekijken van telecomabonnement kunnen per dag anders zijn kan door allereerst de minimale collectie belminuten te bepalen. Wie kiest voor een te klein Sim Only abonnement kunnen per maand veranderen loopt het risico buiten de bundel te bellen. De provider verwacht dan een bijbetaling. Bekijk oude smartphonerekeningen om achter het gemiddelde gebruik te komen.

Bellen en smsen tezamen

Bedenk voor het aan gaan het aantalslimme te versturen berichten. Dat aantal kan gelijk zijn aan het aantal belminuten.Denk van tevoren goed na of veel sms’jes wel echt nodig zijn. Vandaag de dag zijn er toch contactmogelijkheden als iMessage en WhatsApp. Via deze diensten kunnengebruikers tekstberichten sturen, zonder dat dit ten koste gaat van hunbelbundel. Kijk ook naar devaste lasten: soms kan een grotere of juist kleinere bundelgoedkoper zijn.

Wat is het geschatte dataverbruik?

Wie af en toe het laatste nieuwsleest, WhatsAppt en heel af en toe series op Netflixkijkt, zal genoeg hebben aan zo’n 500 MB. Wie juist veel video’s bekijkt, kanbeter kiezen voor een contract van 1000 MB of meer. In de praktijkhebben veel consumenten vanproviders een tekrappe bundel, waardoor ze moeten bijbetalen. Het gebruik vandraadloos internet is ook een oplossing.

Verschil tussen 3G en 4G netwerk

niet alleSim Only aanbieders biedenook de keuze tussen 3G en4G aan. 3G is efficiënt genoeg om tekunnen Twitteren, Facebooken en WhatsAppen, maar te traag voor het bekijken vanvideo’s. 4G heeft in de auto of in de trein een snelheid van 12,5megabyte per seconde. Wie stilstaat of loopt, kan een snelheid van 125 megabyteper seconde gebruiken.

Vergelijk tot slot voor de duur van het abonnement. in de meestegevallen geldt: ‘Hoe langer het telefonieabonnement, hoe lager de prijs.’ Bekijk voor het aangaan eerst de ervaringen van voorgaandeconsumenten. Kopershebben de optie een maandcontract aan te gaan om de aanbieder uit te proberen. Bevalt deSim Only aanbieder niet, dan is deafnemer na een maand vrij om te gaan. Bevalt deaanbieder al eenaantal maanden? Dan kan een jaarcontract een geldbesparendekeus zijn. Het is slimtevens de eenmalige installatiekosten te bekijken.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders vanmobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedereaanbieder vermeldt dit op haareigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande contract (bijna)is afgelopen, kun je gaan en staan waar jewilt. Je kunt overstappen naar een andereaanbieder, of juist verlengen bijje huidige provider. Zorg er welvoor dat je je abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigenprovider kan stilzwijgendverlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen,en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwcontract aan met vaakook nieuwe lagere tarieven.

Stap je over vanaanbieder, dan wil jenatuurlijk wel je bestaande 06-nummer behouden. Die mogelijkheid is wettelijk geregeld, enbijgevolg kun je bij alleproviders kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuweaanbieder zal dithelemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidigecontract op en laten je weten op welk moment je nummerper slot van rekening naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud maximaal 2 maanden voor het einde van je huidige contractaanvraagt.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidigetelecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw SimOnly abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je jecontractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bentnagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen metje huidige telecomaanbieder of met departij waarbij je het Sim Onlyabonnement gaat aan gaan, om door te geven dat jewilt overstappen naar het Sim Onlycontract dat je hebt geselecteerd.

Vervolgens zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’abonnement stopt met een maximum van 30 dagen naafloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waaropje doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste aanbieders kun je bovenstaandeook regelen door in te loggen op de pagina van je huidigeprovider. Wel zoduidelijk.

Overstappen naar een SimOnly contract bij je huidigetelecomaanbieder levert zeker pluspuntenop. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijenkrijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwegeldigheid van het contract.

Hoe kan een Sim Only internet contract verlengd worden?

Bij het verlengen van je telefoonabonnement kun je kiezen om je Sim Only contract met 1 jaar of met twee 12 maanden te verlengen. Een aantal providers bieden je zelfs de mogelijkheid aan om elke maand te verlengen. De keuzemogelijkheid tussen deze drie mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat wanneer je een Sim Only abonnement voor langere tijd aangaat je goedkoper uit bent dan op welk moment je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote voordeel bij het verlengen met 1 kalenderjaar is dat je over 12 maand kunt kijken of het smartphoneabonnement nog past bij je wensen en mocht je apparaat niet meer naar behoren werken dan kun je het contract tevens verlengen met een nieuw smartphone.

Scroll naar boven