sim only nummerbehoud

Sim Only Abonnement Vergelijken

Vind u het lastig kiezen? Wij helpen u daarmee. Met Sim Only vergelijken van onze site vergelijkt u de voordeligste abonnementen. U stelt zelf het contract samen en u kiest zelf de telecomprovider. De voordeligste Sim Only abonnementen bij de slimste aanbieders en slimme service.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone aanschaffen en daar een Sim Only contract bij aankopen, of dat mensen eerst voor een abonnement met telefoon kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun toestel nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only contract kun je zelf je toestel kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de telecomaanbieder. Dit heeft 2 grote voordelen:

 • Je contract is veel voordeliger
 • Je kunt zelf kiezen welke smartphone je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Sim Only verlengen

  Omdat het om een Sim Only met nummerbehoud gaat, blijf je gebruikmaken van dezelfde simkaart. Dit betekent dus tevens dat je je eigen telefoonnummer behoudt. Op het moment dat je een Sim Only contract hebt en je deze niet verlengt of opzegt, dan loopt het abonnement stilzwijgend door. In enkele gevallen verlies je dan ook de maandelijkse korting die, meestal, alleen voor de eerste contractduur geldt.

  Simlockvrije telefoon

  Daarnaast is een telefoon mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone smartphone } benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only contract

  Welk abonnement zonder smartphone het goedkopere bij jou past hangt af van diverse eigenschappen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe in de regel bel je met je mobiele telefoon ? Vind je het van betekenis dat je razend efficiënt internet hebt? Of maak je inderdaad alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type Sim Only abonnement dat je benodigd en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je per maand veel meer dan op welk moment je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

  Op welk moment kan ik overstappen?

  Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij een elke maand of een elk jaar overeenkomst heeft. Bij Sim Only providers kunnen abonnees vaak maandelijks overstappen. De contractduur is vrijwel altijd 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

  Bellers kunnen 2 maanden voor het einde van het huidige overeenkomst de overstap naar een andere telecomaanbieder regelen. Het nieuwe contract gaat dan in, als het oude is afgelopen.

  Wat voor telefooncontract sluit jij af?

  Veel mobieltje gebruikers komen over het algemeen voor een dilemma te staan als ze hun telecomovereenkomst kunnen verlengen. Gaan ze door met de huidige provider of stappen ze over? De keuze hangt meestal van meer dan één factoren af. Denk onder meer aan de maandelijkse kosten, de polisvoorwaarden en de premie voor een smartphone. Om hier antwoorden op te krijgen is grond research voor nodig. Dat kost meestal veel tijd, want het is veel uitzoekwerk. Via dit artikel gaan we jou proberen op weg te helpen door de grote verschillen in kaart te brengen tussen een contract met mobieltje en een Sim Only abonnement.

  Sim Only abonnement

  Als iemand aan Sim Only hoort, dan denkt diegene gelijk aan de lage onkosten iedere maand. Dit is ook de reden dat veel klanten overstappen en kiezen voor een Sim Only abonnement. Voor een aantal euro per maand zijn ze voorzien van genoeg belminuten en MB’s. Veel aanbieders merken ook op dat Sim Only steeds populairder wordt en gaan hierdoor de strijd met elkaar aan. Er worden soms hele betaalbare smartphoneabonnementen aangeboden om mobieltjegebruikers te lokken. Dit heeft allicht veel invloed op de optie van de telecomprovider. Echter moet een gebruiker ook kijken naar het contractduur en het opzegtermijn. Bij de meeste Sim Only telecomprovider is dat heel flexibel, maar immers kunnen daar tevens verschillen in zitten. Laat je dus niet om de tuin leiden en doe grondig research wat iedereen te bieden heeft voordat je een keuzemogelijkheid maakt.

  Contract met een mobieltje

  Waar voorheen de abonnementen met smartphone erg populair waren, zo is het tegenwoordig een stuk minder gesteld. In de tijden van bezuinigen kiezen veel consumenten over het algemeen voor de goedkope mogelijkheden. Sim Only gaat het in deze kwestie winnen van een contract met mobiele telefoon. Hoewel je bij deze abonnementssoort een zonder kosten mobieltje krijgt, hebben veel mensen geen zin om iedere maand zoveel neer te leggen. Bovendien gaat een ieder continu zuiniger met hun mobieltje om, dus is de mogelijkheid voor een nieuw mobieltje is geen trigger meer om voor een duurder abonnement te gaan. Wij wensen je veel succes met de keus voor het volgende smartphoneabonnement.

  Waarom Sim Only vergelijken?

  Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van dit land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

  Geld overhouden op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederland het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomaanbieders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuze voor een Sim Only.

  Iedere dag wordt onze website voorzien van de meest actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een optie maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige onkosten te geld overhouden, zodat we zorgeloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige aanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je jouw contractuele verplichtingen van je ‘oude’ contract volledig bent nagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige telecomaanbieder of met de partij waarbij je het Sim Only abonnement gaat afsluiten, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only abonnement dat je hebt geselecteerd.

Hierna zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’ contract afloopt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste aanbieders kun je bovenstaande ook regelen door in te loggen op de pagina van je huidige telecomaanbieder. Wel zo gemakkelijk.

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij je huidige telecomaanbieder levert zeker pre’s op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijen krijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwe looptijd van het contract.

Pre’s Sim Only internet

Een Sim Only abonnement boven een mobieltje plus abonnement verkiezen zal betekenen dat je per maand bespaart op je mobiele telefoon kosten. Bij je huidige telecomaanbieder zul je ook nog eens meer korting krijgen wanneer je kiest voor het verlengen van je mobieltje abonnement. Het verlengen van je smartphone abonnement bij je huidige telecomprovider betekent niets meer dan dat je een nieuw overeenkomst aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je contract zal de provider je belonen met extra gewin op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het smartphoneabonnement stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven