sim only zonder internet

Sim Only Abbo Vergelijken

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt ugeld overhouden op uwsmartphoneabonnement, kunt u SimOnly vergelijken en het meest voordelige abonnement aan gaan. Als u al eentoestel heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaaltu enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobiele telefoon.

Sim Only vergelijken

Continu meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in datzij zelf een smartphoneaanschaffen en daar een SimOnly contract bij aanschaffen, of datconsumenten eerst voor een contract metsmartphone kiezen en na de contractduur overstappen op SimOnly omdat zij hun toestel nog goed genoeg vinden.

Met een SimOnly abonnement kun je zelf je telefoonkiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van deprovider. Dit heeft twee grotevoordelen:

 • Je abonnement is veelgoedkoper
 • Je kunt zelf kiezen welketoestel je neemt (bijvoorbeeld je huidige telefoon)

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige telecomaanbieder. Wat gebeurt er nu?

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij jehuidige provider levert zekerpre’s op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkostenen bij de meeste partijen krijg je tevens korting. Dit laatste omdat jewel tekent voor een nieuwe geldigheid van hetcontract.een mobile device zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud overeenkomst gebruikt is? Alleen de telecomprovider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat in de regel dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het goedkopere bij jou past hangt af van diverse factoren. Zo is het van belang om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je toestel? Vind je het doorslaggevend dat je razend eenvoudig internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens aanbieders die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een abonnement zonder mobiele telefoon van 24 maanden afsluit.}

Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

Er bestaan SimOnly aanbieders die ongelimiteerd bellen, sms’en eninternetten aanbieden tegen een vaste prijs. Vodafone en eenvoudig bieden al de optie tot ongelimiteerdbellen en sms’en. Robin Mobile biedt ook naast ongelimiteerd bellen ensms’en ook ongelimiteerd internetten aan.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders vanmobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedereprovider vermeldt dit op haareigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande overeenkomst (bijna)is afgelopen, kun je overstappen naar wie jewilt. Je kunt overstappen naar een andereprovider, of juist verlengen bijje huidige provider. Zorg er welvoor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee eennieuw abonnement afsluit. Want ook bij je eigentelecomaanbieder kan stilzwijgendverlengen erg duur worden. Zo kan het voorkomen dat na afloopvan je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen,waardoor je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuwabonnement aan met vaaktevens nieuwe lage tarieven.

Stap je over vantelecomaanbieder, dan wil jeuiteraard wel je bestaande telefoonnummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, endientengevolge kun je bij alleaanbieders zonder extrakosten gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuweaanbieder zal ditcompleet voor je regelen. Zij zeggen je huidigeovereenkomst op en laten je weten op welk moment je nummertoch naar hen over gaat. Hetenige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud tenhoogste 2 maanden voor het einde van je huidige contractaanvraagt.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Watzijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende smartphonewaar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is hetgewenst om een los SIM-only abonnementaf te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat pastbij je verbruik.

De meeste providers bieden SIM-onlyabonnementen aan waarbij de inhoud van de service(clusterdata, minuten en sms’jes per maand) veelal identiekis aan de inhoud van abonnementen waarbij ogenblikkelijk een nieuwe smartphone wordtgeleverd. Onder meer Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100%gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onderandere Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn normaal gesproken laag.

Aanschaf van een SIM-only contract heeft meerdere pre’s ten opzichte van deaanschaf van een contract inclusief mobieltje.

 • Je kunt aanzienlijkgeld besparen op de kosten.
 • Kies voor een korte contractduur, dankun je efficiënt overstappen als eenandere partij een voordeliger contract aanbiedt.

  Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

  SIM-only abonnementen worden gedektdoor uiteenlopendeproviders. Aanbiederszijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtueleaanbieders, ook welMVNO’s genoemd.

  Een netwerk aanbiederheeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. in veelgevallen bieden zij virtueleaanbieders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding enonderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerkaanbieder. dit land kent 4 netwerktelecomaanbieders:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

  Een virtueletelecomprovider wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk enkoopt capaciteit in bij een netwerkprovider. MVNO’s richten zicherg veel op eenspecifieke doelgroep. Hieronder tref je eenoverzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn inons land. De vetgedrukte namen betreft partijendie onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Youfone (KPN)

Scroll naar boven