t mobile sim only

Sim Only Aanbieders Vergelijken

Ben je op zoek naar eenSim Only-abonnement datgoed bij jou past? Beleenvoudig helpt je simpel te vinden wat je zoekt. Je kunthier alle abonnementen in de vorm van een SimOnly vergelijken en zo maak je immer de juisteoptie. Bij Belgemakkelijk vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle groteaanbieders als Vodafone en Tele2.Het maakt niet uit of je het meest voordelige Sim Only-contractzoekt of een Sim Only-deal met eengrote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Onlyabonnement betaalt u alleen de kosten voor uw abonnement.Wanneer u een abonnement mettelefoon afsluit, betaalt u spoorslags de onkosten voor de smartphone. Meteen Sim Only abonnementbent u meestalgoedkoper uit, dat zult u al inenkele stappen zien bij het Sim Onlyvergelijken. U kiest zelf een toestel en koopt dit los, of u bentnog in het bezit van een (simlock vrij) smartphone.

Micro-SIM? Nano-SIM? Welk type SIM-kaart gaat er in mijn mobiele telefoon ?

Er bestaan verscheidene formatenSIM-kaarten. De eerste mobiele telefoons haddeneen SIM-kaart van het formaat van een creditcard (85 x 54 mm), de Full-sizeSIM danwel de gebruikelijkeSIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met eenformaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere mobiele telefoons.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleinerals gevolg van de continu kleiner wordende mobieletelefoons. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruikgemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobieltjes. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere mobieltjes, terwijl nieuwemodellen erg veel gebruik maken van Nano-SIMkaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe toestel meteen ander type simkaart leverde hierdoor veel gedoe op engedoe met bijvoorbeeld kaarthoudertjes/kaartvergroters enhet zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden deaanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis)kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebtgekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waaralle 3gewoneformaten inzitten, je kunt het formaat dat je benodigd er uitdrukken.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

Sim Onlyabonnementen worden gedekt doorverschillendetelecomaanbieders.Providers zijn onder te verdelen in netwerk providersen virtuele providers,ook wel MVNO’s genoemd.

Een netwerkaanbieder heeft de beschikking overeen eigen fysiek netwerk. In veelgevallen bieden zij virtueleproviders toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding enonderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerkaanbieder. Onsland kent 4 netwerktelecomaanbieders:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtueletelecomprovider wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator).Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteitin bij een netwerk telecomprovider.MVNO’s richten zich erg veel op eenbepaalde doelgroep. Hieronder tref je eenoverzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn indit land:

 • Ben (T-Mobile)
 • hollandsnieuwe (Vodafone)
 • Robin Mobile (KPN)
 • Simpel (T-Mobile)
 • Simyo (KPN)
 • Telfort (KPN)
 • Youfone (KPN)

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe Samsung mobieltje kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een Sim Only abonnement kost een vergelijkbaar mobieltje met abonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou aankopen met een telecomabonnement is een contract voor telecom kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een smartphone is dan ook ideaal voor de beller die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te aankopen, daar waar een Sim Only abonnement is een telecomcontract in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobieltje} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de telecomaanbieder waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe Sim Only abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de arsenaal wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel Sim Only aanbieders bieden trouwens de kans om gedurende je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste Sim Only aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens mobiele telefonie bedrijven die een Sim Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Op welk moment kan ik overstappen?

Wie wil overstappen, moet eerst weten of hij of zij eenper maand of een elk jaarcontract heeft. Bij SimOnly providers kunnen abonnees meestal maandelijks overstappen. Deduur van het abonnement is vrijwel altijd 1 maand, 12 maanden, of 24 maanden.

Bellers kunnen twee maanden voor het einde van hethuidige contract de overstap naar een anderetelecomprovider regelen. Het nieuweabonnement gaat dan in, als het oude is afgelopen.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de providers vanmobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iederetelecomprovider vermeldt dit op haareigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met eennormaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijnverschillende providers metelke maand opzegbare abonnementen. Naast de lagepremie en de vrijheid om te gaan en staan waar jewilt, kun je tevens nog lekker met je vertrouwde toestelblijven bellen.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidigeprovider. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw SimOnly abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je jouwcontractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bentnagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen metje huidige provider of met departij waarbij je het Sim Onlycontract gaat aan gaan, om door te geven dat jewilt overstappen naar het Sim Onlyabonnement dat je hebt geselecteerd.

Dan zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’contract afloopt met een maximum van 30 dagen naafloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waaropje doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaandeook regelen door in te loggen op de pagina van je huidigetelecomprovider. Wel zoduidelijk.

Overstappen naar een SimOnly contract bij je huidigetelecomaanbieder levert zeker pluspuntenop. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijenkrijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwegeldigsheidsduur van het contract.

Goedkoopste Sim Only abonnementen met onbeperkt internet

Ben je in de markt bent naar een Sim Only? Vindt hier demeest voordelige Sim Only abonnementen met onbeperkt internet door deaanbieders te vergelijken. Volg onze stappen omsnel en simpel het meest voordelige Sim Only contract tevinden en om het Sim Onlycontract dan af te sluiten. Om hetmeest voordelige Sim Only onbeperkt internet contract af tesluiten moet je eerst inzichtelijk hebben hoeveel jemaandelijks verbruikt aan belminuten, sms’jes en aandata. Op het internet kun je easy je verbruik berekenenvoor onder meer de data, maar je kunt tevens opje laatste factuur zien hoeveel je per maand verbruiktbij je huidige mobiele telefoon abonnement. Opwelk moment je het verbruik inzichtelijk hebt kun je op zoek gaan naar hetmeest voordelige Sim Only onbeperkt internet abonnement. Door in onzevergelijkingstool je verbruik te selecteren vindt jesimpel het Sim Onlyabonnement dat bij jou past. Heb je hetmeest goedkope abonnementgevonden dan kun je de Sim Onlyaanbieding selecteren en vervolgens kun je het Sim Only contractafsluiten bij deprovider.

Scroll naar boven