sim only aanbieding

Mobiele Providers Vergelijken Sim Only

Ben je op zoek naar eenSim Only-contract datgoed bij jou past? Beleasy helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunthier alle abonnementen in de vorm van een SimOnly vergelijken en zo maak je te allen tijde de juistekeuzemogelijkheid. Bij Beleasy vind je de voordeligste Sim Only-aanbiedingen van alle groteaanbieders als KPN en Simpel.Het maakt niet uit of je het meestgoedkope Sim Only-abonnementzoekt of een Sim Only-deal met eengrote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Onlyabonnement, vaak aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobieletelefoon.

Bij een Sim Onlyabonnement ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor deaansluiting en het gebruik van het netwerk van deaanbieder en niet voor eentelefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer alsje dat wilt.

De diverse simkaarten

Bij Sim Only,oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het contract dat opde zonder kosten simkaartstaat. Er zijn simkaarten in drie diversesoorten: je hebt eenalledaagsesimkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is degebruikelijkesimkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.Demeest populaire smartphones die de laatste jarenuitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruikvan een nano simkaart. De iets oudere mobieletelefoons hebben inde regel een micro simkaart nodig. Desimpelesimkaart wordt continu minder gebruikt in mobieltjes.

Als je een Sim Onlycontract bestelt, krijg je bij de meeste aanbiederseen 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je immer dejuiste simkaart hebt voor jouw mobieltje ;je simkaart knippen is dus niet nodig. Als deprovider van jouwmogelijkheid geen 3-in-1 simkaart levert,krijg je bij je bestelling dekeuze voor een bepaald soortsimkaart.

De nadelen van een Sim Only abonnement

Een mogelijkgebrek van een telecomabonnement is dat je alsconsument zelf over eentelefoontoestel moet beschikken. Er zal moetenworden berekend of dit voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de telecomprovider waarbij de smartphone oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het betere bij jou past hangt af van diverse dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je smartphone? Vind je het van invloed dat je razend snel internet hebt? Of maak je welbeschouwd alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je benodigd en de maandelijkse kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens providers die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een Sim Only abonnement van 24 maanden afsluit.}

Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andereaanbieder?

Overstappers kunnen meestal gebruikmaken van ‘nummerbehoud’. De nieuweaanbieder onderhandelt dan met deoude provider over het overdragenvan het huidige telefoonnummer. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt hettelefoonnummer omgezet.

Nummerbehoud gebruiken? Laat de nieuweaanbieder de overstap regelen. Denieuwe aanbieder moet hetnummerbehoud eerst bevestigen, alvorens het oude overeenkomst bij deandere telecomprovider op te latenzeggen.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de aanbieders vanmobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedereprovider vermeldt dit op haareigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdienuitgegroeid tot de grootste Sim Onlyvergelijker van Nederland. Wij hebben de afgelopenjaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Uitsparen op jemobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in Nederlandhet aanbod van maarliefst 15 netwerktelecomproviders. Bovendien bieden wijde mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen vanandere consumenten mee te nemen in jekeuze voor een Sim Only.

Iedere dag wordt onze website voorzien van actuele aanbiedingen. Zo kun jijweloverwogen een keuze maken voorhet meest passende abonnement. Onze missie is dan ook om consumentenovertollige kosten te geld besparen, zodat we onbezorgd met elkaar in contactkunnen blijven.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidigeprovider. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw SimOnly abonnement uitgekozen en bent er zeker van dat je jouwcontractuele verplichtingen van je ‘oude’ contract volledig bentnagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen metje huidige telecomprovider of met departij waarbij je het Sim Onlycontract gaat afsluiten, om door te geven dat jewilt overstappen naar het Sim Onlycontract dat je hebt geselecteerd.

Dan zal je Sim Only contract ingaan op het moment dat je ‘oude’abonnement eindigt met een maximum van 30 dagen naafloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waaropje doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste providers kun je bovenstaandeook regelen door in te loggen op de pagina van je huidigetelecomprovider. Wel zogemakkelijk.

Overstappen naar een SimOnly abonnement bij je huidigeprovider levert zeker pluspuntenop. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijenkrijg je tevens korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuweduur van het contract.

Hoe kan een Sim Only internet contract verlengd worden?

Bij het verlengen van je telefoonabonnement kun je kiezen om je Sim Only abonnement met 1 jaar of met twee jaar te verlengen. Niet alle aanbieders bieden je zelfs de mogelijkheid aan om per maand te verlengen. De keuzemogelijkheid tussen deze 3 mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat wanneer je een Sim Only contract voor langere tijd aangaat je interessanter uit bent dan op welk moment je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote voordeel bij het verlengen met 1 twaalf maanden is dat je over 12 maand kunt kijken of het smartphonecontract nog past bij je wensen en mocht je toestel niet meer naar behoren werken dan kun je het abonnement ook verlengen met een nieuw mobieltje.

Scroll naar boven