sim only onbeperkt internet

Mobiel Vergelijken Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel efficiënt en simpel helpt je snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste keuzemogelijkheid. Bij Bel easy vind je de betere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als Vodafone en Youfone. Het maakt niet uit of je het meest goedkope Sim Only-abonnement zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken: voor wie?

Sim Only is bedoeld voor degenen die al een mobieltje hebben en die het jammer of te veel geld vinden om een nieuwe aan te schaffen. Je kunt ook een ‘los’ toestel aanschaffen. In het verleden kreeg je de smartphone ‘gratis’ of met korting. Je betaalde er echter wel degelijk volledig voor, door het duurdere abonnement. Als je nummerbehoud aanvraagt dan komt dit nummer te vervallen op het moment van de overstap. De provider in kwestie laat weten op welk moment jouw nummer overgezet gaat worden. Is dat zover of wil je een nieuw nummer dan kun de nieuwe simkaart plaatsen in een simlockvrij smartphone.

De verschillende simkaarten

Bij Sim Only, oftewel simkaart only, betaal je alleen voor het abonnement dat op de voor niks simkaart staat. Er zijn simkaarten in 3 verschillende soorten: je hebt een standaard simkaart, een micro simkaart en een nano simkaart. Hiervan is de simpele simkaart de grootste, gevolgd door de micro simkaart en de nano simkaart.De meest populaire mobiele telefoons die de laatste jaren uitgebracht zijn, zoals de iPhone 5/6 en de Samsung Galaxy S6, maken gebruik van een nano simkaart. De iets oudere mobiele telefoons hebben in de regel een micro simkaart nodig. De gewone simkaart wordt telkens minder gebruikt in smartphones.

Als je een Sim Only contract bestelt, krijg je bij de meeste providers een 3-in-1 simkaart. Dit houdt in dat je altijd de juiste simkaart hebt voor jouw smartphone ; je simkaart knippen is dus niet nodig. Als de provider van jouw optie geen 3-in-1 simkaart levert, krijg je bij je bestelling de keus voor een bepaald soort simkaart.

Suggesties en informatie over het vergelijken van een Sim Only abonnement

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie smartphone . Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogenaamde “Sim Only”. Een Sim Only abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je per periode betaalt ontzettend niet zo hoog zullen worden dan bij apparaat met abonnement. Zo is het bij een Sim Only heel gebruikelijk dat je een Sim Only abonnement koopt voor €11 tot €21 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas starten bij achtentwintig euro. Je bespaart al gauw 50% of meer op de onkosten van je telefonie abonnement. zonder simlock|simlock vrije willkeurige mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobiele telefoons geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud overeenkomst gekocht is? Alleen de provider waarbij het mobieltje oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je telkens buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe contract zonder mobieltje een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de collectie wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je overeenkomst voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of twee jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter tevens aanbieders die een Sim Only contract met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit.}

Welke simkaarten zijn er?

Er zijn 3 formaten simkaarten: het eenvoudige formaat, micro sim en nano sim. Het gewone formaat werd vooral vroeger gebruikt. Tegenwoordig gebruiken providers het formaat nog nauwelijks. De meeste smartphones hebben nu een aansluiting voor een micro simkaart. Alleen de allernieuwste smartphones gebruiken een nano simkaart.

De meeste mobiele telefonie bedrijven leveren de simkaart op alle formaten. De afnemer van het Sim Only abonnement kan dan zelf de kaarten uitdrukken.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Tegenwoordig is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt met name doordat een Sim Only veel voordeliger is dan een standaard abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je enkel een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobieltje , bespaar je veel overbodige kosten. De kostprijs die je normaliter voor je ‘kosteloos mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en zodoende houd je relatief lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van Nederland. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in dit land het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomaanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen tevens de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuze voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van de meest actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keuze maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overtollige kosten te geld overhouden, zodat we probleemloos met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het verstandig om een los SIM-only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een contract neemt dat past bij je verbruik.

De meeste aanbieders bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (collectie data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij spoorslags een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Onder andere Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder meer Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn meestal laag.

Aanschaf van een SIM-only contract heeft enkele voordelen ten opzichte van de aanschaf van een abonnement inclusief smartphone.

  • Je kunt aanzienlijk uitsparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je simpel overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.

    Uitsparen door een Sim Only internet contract te verlengen

    Wil je uitsparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobiele telefoon contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige provider zal al efficiënt enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphonecontract is afhankelijk van je provider. Een aantal aanbieders hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere aanbieders hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel abonnement kan ook nog eens tot maximaal 3 maand na verloop van je overeenkomst datum. Controleer wanneer je overeenkomst afloopt bij je telecomprovider en sluit acuut een goedkoper Sim Only abonnement af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de contract datum verstreken is.

Scroll naar boven